Stappenplan

Persoonlijk traject met actieve begeleiding.

  • Actieve begeleiding
  • Oprechte aandacht
  • Persoonlijk plan
  • Gezond én leuk

In vijf stappen naar een gezonde levensstijl

Hoekstra Personal Training staat voor persoonlijke begeleiding met aandacht, advies op maat en veel passie! Ieder persoon heeft een ander doel, elk lichaam is uniek en heeft daarom een andere aanpak nodig. Je begint bij mij met één-op-één begeleiding, daarna kun jij in kleine groepjes trainen. Eventueel doen we tussendoor persoonlijke sessies van een half uur om focus te houden op jouw levensstijl. Lees hier de vijf stappen.

1. Kennismakingsgesprek
Dit is het moment om vrijblijvend kennis te maken. Je leert meer over mij en krijgt direct een gevoel of we bij elkaar gaan passen. Je kunt me alle vragen stellen om zo een duidelijk beeld te krijgen van de werkwijze. Ook laat ik je Linda’s PT studio zien en kun je voelen hoe fijn het is om daar straks met je persoonlijke doelen aan de slag te gaan.

2. Intakegesprek
Dit is jouw persoonlijke startpunt. Ik ga je beter leren kennen met daarbij jouw individuele situatie en de doelen die je voor ogen hebt. We gaan het hebben over de gezinssituatie, je werk, eetgewoontes, levensbalans, stress en tijd voor jezelf… Om een paar dingen te benoemen. Verder wil ik graag van je weten wat je wilt veranderen, wat je wilt bereiken en waarom je wilt veranderen. Afhankelijk van de gestelde doelen doen we ook een beginmeting van gewicht, centimeters en lichaamscompositie.

3. Persoonlijk plan
Na de intake maakt Linda voor jou een plan, hierin zit beweging, voeding, en levensstijl. Afgestemd op jouw vorderingen en behoefte. Stap voor stap maak jij aanpassingen in je lifestyle op het gebied van beweging, voeding, mindset, emotie, zelfzorg en balans.

We kijken naar de beweging die je nu krijgt en wat realistisch is om te doen om zo jouw doelen te bereiken. En vooral wat je leuk lijkt om te doen! Ik maak regelmatig schema’s voor krachttraining voor je (als het van toepassing is).

Ook willen we inzicht in jouw eet- en voedingspatroon. Je gaat een tijdje iedere dag opschrijven wat je eet, wanneer je het eet en waarom. Op basis daarvan geef ik je tips en trucs om je eetgewoonten en voeding stapje voor stapje naar een gezond level te brengen. Nee, je gaat niet op dieet, je gaat jezelf die goede gewoontes eigen maken voor de rest van je leven. Waarbij gezond én lekker én plezierig samengaan.

Alles wat we in het intakegesprek bespreken én afspreken leg ik vast in het persoonlijke plan.

4. De personal training
Eén keer per week doen we een persoonlijke sessie, in een een-op-een situatie, waarbij jij een uur lang alle aandacht krijgt. We bespreken eerst kort de week: hoe is alles gegaan? Wat ging goed en wat ging minder goed. Je krijgt tips en handvaten voor de aankomende week.

We kijken steeds naar de doelen die we samen hebben vastgelegd. Zijn ze nog realistisch of moeten we ze bijstellen? Welke doelen zijn bereikt? Welke hebben meer focus nodig? De rest van de sessie doe je onder begeleiding een aantal krachtoefeningen. Hierdoor leer je de oefeningen veilig te doen. Ook geef ik je advies over bewegen, wat bij jou past en waarmee je jouw doelen het beste kunt bereiken. Krachttraining is essentieel om sterker (mentaal en fysiek), fitter en strakker te worden.

Thuis zorg je voor voldoende -dagelijkse- beweging of sport en doe je een of twee keer per week een krachttraining volgens het schema (als dit van toepassing is).

5. Doorlopend aandacht
Tussen de sessies door kun je ook op mijn support en persoonlijke aandacht rekenen, bijvoorbeeld via WhatsApp. Want zoals eerder gezegd: je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen! Ik hou je gemotiveerd en ‘on track’ door voortdurend contact te leggen. Ik maak ook persoonlijke briefjes en geef je tips via mail en WhatsApp. De meeste trajecten/ programma’s duren 12 weken om structurele aanpassingen mogelijk te maken en vol te houden. Vaak doen we na 6 en 12 weken een tussentijdse en afsluitende meting. Hierdoor zien we duidelijk wat we hebben bereikt en waar je vanaf dat moment de focus op moet leggen.

We beginnen met een-op-een sessies, daarna kun jij in groepsvorm (altijd klein) trainen met evt regelmatig een-op-een sessies van een half uur om focus te houden op jouw levensstijl. Een-op-een sessies zijn een voorwaarden voor de kleine groepssessies omdat dit een logische en effectieve opbouwende stap is. Je bent nooit verplicht tot iets, je hebt inspraak in de hoeveelheid sessies die je wilt doen of zelfs even wilt stoppen halverwege. Linda wil niet dat iemand een ‘verplicht’ gevoel heeft, je doet het natuurlijk ook helemaal voor jezelf.

Veel klanten blijven ook na het traject nog regelmatig sessies volgen, zo onderhoud je je nieuwe levensstijl en jezelf!

Dit is Linda

Het is mijn missie om vrouwen te motiveren om zich blij te voelen met wie ze zijn en hoe ze eruit zien. Als expert op het gebied van personal training, sport en gezondheid kan ik je daarbij helpen.

Route plannen

Kom in contact

06-41649307
info@hoekstra-pt.nl
De Syl 3, 8701 PX Bolsward

Personal training in Bolsward